[RO] Afiliere prin widget BonusGate de la Sigmanet

In acest post am scris ideile mele de imbunatatire a widgetului BonusGate, program de afiliere de la Sigmanet.

Am adaugat widgetul pe seo-portal.ro (in paginile interne, unde continutul variaza) si vin cu cateva sugestii de imbunatatire:

1.  prima data cand intru pe pagina generarii widgetului, ar trebui sa fie deja un cod standard acolo si un preview. A durat cateva secunde pana sa imi dau seama ca trebuie sa apas “Continua” (Ar trebui “Genereaza”).

2.  Chiar daca targetarea se face contextual (in functie de continutul paginii – ceea ce este FOARTE BINE), as vrea sa detin controlul unor factori (exemplu vreau sa afisez doar laptopuri, sau doar produsele la promotie, sau doar cele care costa peste 1000 lei). Cineva poate considera ca poate castiga mai mult/conversie mai buna  in functie de situatie.

3.  Sa imi selectez numarul de produse afisat, iar daca acesta este mai mare decat cel care incape in widget, sa faca slide cu celelalte produse (sagesti stanga-dreapta). Si Google Adwords are de exemplu in Gmail langa anumite bannere sageti de vazut mai multe reclame. Aici ar fi foarte bine ca utilizatorul se poate vedea mai multe produse direct din siteul afiliatului. Un alt avantaj ar fi acela ca animatia automata (slide-ul) poate capta mai bine atentia.

4. Posibilitate editarii unui titlu in widget (Exemplu: Produse recomandate de Razvan), poate fi mai personal si creste rata de conversie, daca textul se afla in widget si nu langa. Utilizatorul poate crede ca nu e un BANNER standard, ci afiliatul chiar a stat si a adaugat acele produse.

5. Personalizarea culorilor este necesara. De exemplu bannerele cu border au o rata de click mai mica, afiliatul vrea sa il stearga sau sa si-l personalizeze cu siteul pe care afiseaza widgetul.

6. Mai multe modele de widgeturi (Sigmanet – your smarter choise sa poata fi mutat jos, sa aiba dimensiune diferita).

7.  buton de “COPY” al codului si selectare automata a textului din casutele de cod

8. raport de performanta cu sugestii – care widget a adus mai multe actiuni. Asta implica generarea si salvarea acelor widgeturi. Nu poti nimeri din prima care e cea mai buna combinatie de pozitie/aspect/marime, de aceea afiliatul trebuie sa aiba un suport pentru a stii ce sa imbunatateasca. In final, aduce mai multe vanzari, toti au de castigat.

9.  Nu specifica nicaieri in interfata BonusGate comisionul dat afiliatului; transparenta cred ca ar duce la popularitate si incredere. Poate fi si comision in functie de performanta.

10. Targetarea contextuala – majoritatea siteurilor nu vor fi de IT, de aceea targetarea contextuala nu va face diferenta, aici revin la punctul 2 – afiliatul vrea sa aleaga ce sa afiseze.

11 thoughts on “[RO] Afiliere prin widget BonusGate de la Sigmanet”

 1. Salut Razvan,
  in cazul site-urilor generaliste in widget se afiseaza produsele care sunt in promotie. In plus exista un scoring general pe retea care scoate in fata produsele care convertesc. Deci ne-am gandit si la asta 🙂

 2. Deacord, am testat putin widgetul cum afiseaza produsele, dar poate eu tot vreau sa am controlul a ceea ce afiseaza. Vreau sa vand laptopuri de exemplu, indiferent de continut. Cred ca e o facilitate in plus – control (nu dauneaza sistemului).

 3. Inca ceva, pune inaltime 240, e dimensiunea minima ca sa arate cum trebuie.
  Vav de afisare, ideea este ca toata lumea sa fie multumita iar afisarile sa converteasca. De aceea am preferat sa detinem controlul produselor din reclame.
  Va fi o setare manuala bazata pe cuvinte cheie 😉 dar nu e gata interfata inca.

 4. Da, stiu, sunt programator :), dar sugestiile sunt pentru voi sa implementati sa poate folosi oricine widget-ul vostru cat mai usor.

  Am folosit widgetul exact cum l-am gasit acolo ca sa vad ce ar face un afiliat (non-tech) si sa pot veni cu sugestii de imbunatatire.

 5. e o vrajeala, mare pacaleala. nu primiti nici un comision. Voi nu ati observat ca nu in mod intentionat nu vi se spune care este codul de referal ?
  De curiozitate ia apasati pe generare widget si veti vedea ca de fiecare data codul vostru este altul. Cum eposibil sa se schimbe codul vostru la fiecare click ????

 6. Hmmm, credeam ca 2 parale e singurul sistem de afiliere pe ro, am sa il incerc si am sa revin cu un review.

Comments are closed.