Interviu despre SEO in Romania si Monitor Backlinks

Interviu despre SEO si Monitor Backlinks, luat de Bogdan Livinti, cofondator Ghidul Consumatorului.

Monitor Backlinks

1. Cu ce e mai deosebit decat MajesticSEO sau Ahrefs?
MajesticSEO si Aherfs sunt Backlink Discovery si Profile. Nu te ajuta neaparat in campanii sau link-trading daca vrei sa monitorizezi strict anumite link-uri.

2. Cum ai ajuns la idea dezvoltarii acestui serviciu SEO? 
Aveam o idee neclara acum 5 ani: cautam o metoda super-easy pentru utilizator sa adauge link-uri la monitorizat (Pe atunci aveam un singur camp, era ciudat si nu a vazut lumina zilei).
Acum 2 ani am intermediat o vanzare de link-uri pentru cineva si vroiam sa ma asigur ca cei care au pus link-ul acolo nu il vor scoate, fiindca am platit pentru asta (varianta usuala Excel nu era o solutie). De aici am ajuns la monitorbacklinks destul de rapid.

3. Ai vazut o oportunitate in piata? 
Stiam numai de softuri foarte faine, dar complexe si scumpe. Am vrut o solutie doar pentru monitorizarea link-urilor adaugate de mine.

4. Este Monitorbacklinks esential unui startup? 
Eu l-am folosit pentru mine, de fiecare data cand am facut PR si am obtinut un link de pe un blog, l-am adaugat sa il monitorizezi. De mai multe ori s-a intamplat sa expire domeniu respectiv, sa isi schimbe design-ul sau alte probleme si ii contactam imediat si imi punea link-ul la loc).

Intr-un start-up trebuie sa te focusezi pe dezvoltarea produsului, marketing, PR, cash-flow, strategie etc. Daca nu gasesti solutii sa iti optimizezi timpul petrecut cu fiecare task, vei intarzia proiectul foarte mult.

SEO in Romania

5. Ce parere ai despre piata SEO romaneasca? 
E in dezvoltare. E inca un mare gol intre piata din US/UK si ce se intampla in Romania si asta din cauza preturilor. Daca clientii ar fi dispusi sa plateasca mai mult si cei care ofera serviciile SEO ar investi acei bani in a face o treaba de calitate. Da-mi 100 de euro si iti fac treaba de 100 de euro; da-mi 10000 si pun inca 5 oameni la treaba. 

6. De ce nu platesc clientii mai mult? Ar schimba educatia modul in care sunt vazute serviciile SEO?
Sunt unele afaceri online unde nici nu ar merita sa plateasca mult pentru servicii SEO bune pentru ca nisa pe care sunt ei nu e suficient de mare si ar iesi in pierdere din cauza ca ar fi prea putin trafic, prea putine comenzi care le-ar veni din Google. Majoritatea firmelor din Romania care vor SEO, fie sunt foarte mici, fie nu vor sa investeasca mult in zona asta. Cei care ofera servicii SEO s-au adaptat, au adaptat preturile si calitatea pentru ca altfel ar fi refuzati (si injurati) in 99%  din cazuri.

7. Oferi consultanta SEO?
Nu (sau destul de rar).

5 thoughts on “Interviu despre SEO in Romania si Monitor Backlinks”

  1. Salut,

    Imi poti spune, te rog, cat de valoros poate fi un link de la un site al carui domeniu expira, si ii aduci tu aminte lu detinatoru pulii sa puna linku la loc?

    Multumesc anticipat,

    Pardailan

  2. @Pardailan: Poate fi foarte valoros. Oamenii mai uita cand le expira domeniul, sau ajunge e-mail-ul de renew in spam si nu il vede. Cunosc zeci de cazuri cu site-uri si bloguri faine. Crezi ca isi pierd relevanta SEO doar ca au expirat cateva zile? Teorii sunt pe net, dar ia si testeaza si ai vezi.

  3. In zilele noastre seo si noi agoritmi ai google nu cred ca mai are nici o valoare. Importat e sa ai backlink-uri de calitate care le obtii destul de greu daca nu imposibil si sa cumperi reclama de la adwords pentru a avea un efect benefic. Intr-un cuvant site-urile noi pleaca cu sanse minime daca nu chiar nule de a obtine un trafic din motor de cautare google. Foarte multi s-au orientat pe bing.

Comments are closed.